Peter Hyballa

INSIGHTS

peter_hyballa_vita

Voetbaltrainer, workshoptrainer, spreker en tv-expert.

Peter Hyballa, geboren in Bocholt, vader Duits en zeeman diaken in Rotterdam en kerkdiaken in Bocholt, moeder Nederlands, globetrotter uit Rotterdam en geriatrisch verpleegkundige in Bocholt.

Als voetbalcoach schrijft hij zijn eigen verhaal. De afgestudeerde sportwetenschapper was een van de jongste voetbalcoaches in Duitsland en was hoofdcoach in Namibië en coach van de U19-topteams van Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en Bayer 04 Leverkusen. Met zijn 34 jaar was hij destijds de jongste hoofdtrainer in het betaalde profvoetbal, bij Alemannia Aachen. Andere functies volgden in Oostenrijk, Slowakije, Nederland en vele andere landen en internationale competities.

Tijdens zijn coachingstages heeft hij zijn vaardigheden en begrip van tactiek, spelanalyse en praktische veldtraining kunnen demonstreren. Hij geeft zijn spelers het nodige vertrouwen en de juiste ambitie om hun volledige potentieel te benutten.

Naast zijn werk als coach is Peter Hyballa ook regelmatig te zien als tv-expert en tactiekspecialist voor de ZDF Sportstudio, Sky Deutschland, DAZN en NOS. Met zijn expertise en inspirerende manier inspireert hij het publiek en staat hij bekend om zijn onderhoudende analyses en beoordelingen. Tijdens het UEFA Europees Kampioenschap 2021 was hij tv-expert voor tactische wedstrijdanalyses op ZDF.

Met zijn brede kennis en passie voor voetbal biedt hij wereldwijd ook coachingsessies en workshops aan.

Daarnaast geeft hij lezingen als spreker geïnspireerd door zijn eigen ervaringen. In zijn lezingen deelt hij zijn verhalen over de uitdagingen, successen en nederlagen die hij zich eigen heeft gemaakt in het (voetbal)leven.

View