PETER HYBALLA

01 VOETBALTRAINER

Peter Hyballa am Spielfeldrand

Motivator, veldcoach, mister gegenpressing en innovatief tactisch denker.

Als ervaren Duits-Nederlandse professionele voetbaltrainer hanteert Peter Hyballa een aanvallende speelstijl met een duidelijke focus op counterpressing. Daarom is zijn internationale bijnaam "Mister Gegenpressing".

Hij werkt al tientallen jaren met toptalenten en ontwikkelt ze. Bij jonge topadressen als Borussia Dortmund, Bayer 04 Leverkusen, VfL Wolfsburg en RB Salzburg bewees hij dat hij in staat is om spelers te ontwikkelen en teams te vormen die succesvol en effectief spelen.

Later haalde hij als een van de jongste Duitse coaches met succes zijn proflicentie en debuteerde hij in het profcircus in het seizoen 2010/11 als jongste Duitse profcoach bij Alemannia Aachen.

Daarna volgden talloze profclubs in binnen- en buitenland, zoals Bayer Leverkusen, Sturm Graz, NEC Nijmegen, FC DAC 1904, Wisla Krakow, NAC Breda en nog veel meer.

Als coach hecht Peter Hyballa veel waarde aan aantrekkelijke en uitdagende veldtrainingen en een nauwe samenwerking met zijn spelers. Hij weet ze het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om optimaal te presteren en bevordert een positieve teamcultuur gebaseerd op respect, loyaliteit en samenwerking.

View